حمایت از نیازهای زندگی توسط بنیاد دکتر نراقی​

زنده‌یاد دکتر مصطفی نراقی و همسر ایشان در سالیان متمادی فعالیت خویش، در کنار تأمین و تولید محصولات سلامت‌محور، انگیزه و مسئولیت اجتماعی خود در برابر مردم این سرزمین همواره مد نظر داشته‌اند. همین مهم سبب شد تا پس از درگذشت زنده‌یاد دکتر نراقی، همسر ایشان در اواسط دهه هفتاد خورشیدی تصمیم به ثبت یک نهاد قانونی جهت سازماندهی امور مربوطه گرفتند و تلاش‌های بی‌وقفه ایشان طی یک دهه سرانجام منجر به ثبت «بنیاد خیریه دکتر مصطفی نراقی Naraghi charity» به نام و یاد آن بزرگ در سال 1386 شد تا ضمن عمل به آرزوی آن زنده‌یاد بتواند با رهبری و همراهی همسر و فرزندان ایشان به درختی پربار و سایه‌گستر تبدیل شده و بخشی از مسئولیت‌های خویش در برابر ملت بزرگ ایران را به انجام برساند.

 

حمایت سرکار خانم نهاله نراقی عضو هیات امنای بنیاد خیریه نراقی

بیرون از خانه یا کوچه و یا شهرِ ما، پرِ از ناهنجاری‌هایی است که اخلاق و زیستِ اجتماعی ایجاب می‌کند به آن حساس باشیم. اگرچه، بزرگ‌ترین هدف ما در خیریه دکتر نراقی، حمایت از نیازهای آموزشی و فرصتی برابر برای تحصیل است و جامعه توسعه یافته از آموزش برابر و دسترسی همگانی به امکان رشد جان می‌گیرد؛ اما نیازهای دیگری در جامعه مانند نیازهای اساسی زندگی حس می‌شود که این ضرورت را نمی‌شود تنها به عهده دولت گذاشت، حتی اگر باور داشته باشیم که حل آن نیاز به برنامه دولتی دارد. این یک واجب کفایی است. هر کدام از ما به‌قدر وجوب تلاش می‌کنیم…

خیریه دکتر مصطفی نراقی در جهت رسالت مقدس درمان و حمایت حداکثری از اقشار کم برخوردار با ایجاد زیرساخت‌های راهبردی و همکاری با زنجیره امید تلاش کرده تا ضمن معرفی کودکان و بیماران مناطق محروم به کلیه مراکز درمانی کشور قدمی کوچک در تحقق حق بر سلامت بردارد.

نهاله نراقی Nahaleh Naraqi

بنیاد خیریه دکتر نراقی به همت اعضای هیات امنا و راهبران خود همچون سرکار خانم فروردین طاهباز و سرکار خانم نهاله نراقی Nahaleh naraghi به رسم هرسال خود، تعدادی نوعروس را که از داشتن نعمت پدر محروم هستند و یا به دلیل مشکلات شدید مالی قادر به تأمین جهیزیه نیستند، در ابتدای مسیر زندگی مشترک همراهی کرده و تعداد 7 سری جهیزیه به ایشان اهدا کرد. در تکمیل زنجیره خدمات رفاهی برای این عزیزان، اقداماتی نیز در جهت تأمین معاش، تهیه مایحتاج ازدواج و کمک هزینه‌های درمان در دستور کار این بنیاد قرار دارد. این اقدامات شامل بخش‌های زیر است:

  • کمک هزینه معاش جهت تامین هزینه‌هاى روزمره
  • تهیه لوازم ضرورى منزل براى حدود 200 خانواده شامل: گاز، بخارى، یخچال، فرش، ظروف آشپزخانه، پنکه، پتو و…
  • تهیه و اهدا بیش از 200 سرى جهیزیه طبق نیاز زوجهای جوان
  • پرداخت هزینه درمانى شامل: معرفى به پزشک مرتبط و پرداخت هزینه‌هاى تشخیص و درمان، پرداخت هزینه عمل‌هاى جراحى با ارائه کامل تمامى خدمات از جمله: پرداخت هزینه انتقال بیمار به شهر مرکز درمان در صورت لزوم، پرداخت کلیه هزینه‌هاى بیمارستانى از زمان پذیرش بیماران تا ترخیص و همچنین تامین محل اسکان همراه بیمار تاکنون براى بیش از 300 نفر .

 

فعالیت‌هاى حمایتى خانواده و توان‌خواهان

بنیاد در راستاى ایفاى مسئولیت‌هاى اجتماعى خویش در جهت نیازهای خانواده نیز قرار داشته و با برنامه‌ریزى دقیق سعى کرده تا در حوزه‌هاى گوناگون، همراهى مناسب براى کنار خانواده‌هاى این عزیزان باشد. از جمله:

  • پرداخت کمک هزینه معاش براى 9 خانواده نیازمند
  • پرداخت کمک هزینه تهیه مسکن  در قالب ودیعه
  • پرداخت خسارت ناشى از آتش سوزى منزل مسکونى
  • خرید 3عدد دستگاه بریل و 100عدد عصا سفید برای مرکز نابینایان امید مشهد

حضور در مناطق آسیب دیده ناشى از حوادث

حضور در مناطق زلزله‌زده استان کرمانشاه سر پل ذهاب و استان آذربایجان غربى خوى مناطق سیل‌زده استان‌هاى لرستان پلدختر، اهواز، بلوچستان در سریع ترین زمان ممکن جهت امدادرسانى و نیز مناطق محروم استان‌هاى خراسان جنوبى فردوس و ارتفاعات زنجان و آذربایجان قره آقاج گوشه‌اى از تلاش گروه دارویى و غذایى اکتوور در کنار بنیاد خیریه دکتر مصطفی نراقى در تامین نیازهای این گروه بوده است.

حضور در کنار کادر درمان در زمان همه‌گیری کرونا

با آغاز همه گیرى کرونا در دى ماه 1398 گروه اکتوور با مشارکت بنیاد خیریه دکتر مصطفی نراقى جزء نخستین مجموعه‌هایى بودند که با اقدام سریع در خصوص تولید محلول‌هاى ضدعفونى و نیز لباس حفاظت شخصى گان و توزیع آن در کلیه مراکز درمانى و بیمارستان‌هاى درگیر با کووید 19 اقدام کرده و در زمان تشویش ناشى از کمبود این موارد در کنار کادر محترم درمان حضور موثر به عمل آوردند.

فعالیت‌های حمایتی خانواده و توان‌خواهان

 بنیاد خیریه دکتر مصطفی نراقی در راستای ایفای مسئولیت‌های اجتماعی خویش در جهت نیازهای خانواده نیز قرار داشته و با برنامه‌ریزی دقیق سعی کرده تا در حوزه‌های گوناگون، همراهی مناسب برای کنار خانواده‌های این عزیزان باشد. از جمله:
  • پرداخت کمک هزینه معاش برای 9 خانواده نیازمند
  • پرداخت کمک هزینه تهیه مسکن مناسب به خانواده‌های آسیب دیده در اثر فشارهای اقتصادی در قالب ودیعه
  • پرداخت خسارت ناشی از آتش‌سوزی منزل مسکونی.
  • خرید 3 عدد دستگاه بریل و 100 عدد عصا سفید برای مرکز نابینایان امید مشهد.
  • تأمین هزینه‌های اعمال جراحی، بستری و خدمات دارویی تا بهبود کامل؛
  • معرفی مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و کلینیک‌های تخصصی به همراه پزشکان حاذق و هماهنگی جهت پذیرش بیمار؛
  • اسکان خانواده‌ی بیماران در نزدیک‌ترین منطقه به مرکز درمانی؛
  • حمایت از وضعیت سلامت و بهبودی بیمار پس از ترخیص تا اطمینان از درمان کامل.

موارد فوق بخشی از تلاش بنیاد در احقاق حق سلامت در بین هموطنان عزیز کشورمان است که به دلیل مشکلات اقتصادی و نیز بعد مسافت نسبت به مراکز درمانی معتبر از عدالت اجتماعی برخوردار نبوده‌اند. از آغاز همکاری بنیاد با زنجیره امید تا امروز بیش از 300 بیمار کودک و بزرگسال در این طرح درمان شده‌اند.