مرکز آموزشی فرهنگی شادروان دکتر مصطفی نراقی
نهالی بارور در بوستان کهریزک
دانشگاه جامع علمی - کاربردی آسایشگاه معلولین و سالمندان کهریزک
دانشگاه جامع علمی – کاربردی آسایشگاه معلولین و سالمندان کهریزک به عنوان نخستین دانشگاه تخصصی مراقبت از سالمندان و معلولان در کشور، سال ۱۳۹۶ به همت خیریه زندهیاد مرحوم دکتر مصطفی نراقی و با کوشش سرکار خانم فروردین طاهباز، سرکار خانم نهاله نراقی و جناب آقای دکتر علی نصر نراقی در ساختمان اهدایی این خیریه با زیربنای 1200 متر تأسیس شد.
امروز در این دانشگاه علاوه بر تدریس مراقبت از سالمند، هفت رشته مرتبط با پرستاری و مددکاری اجتماعی در مقاطع کاردانی و کارشناسی توسط اساتید باتجربه تدریس میشود.
کهریزک جایی است مثل هیچ جا...
محلی برای زندگی کردن نه فقط زنده ماندن
تاریخچه تاسیس آسایشگاه کهریزک
در مردادماه ۱۳۵۲ عملیات ساخت و ساز آسایشگاه سالمندان به کوشش دکتر محمدرضا
حکیم زاده، رئیس وقت بیمارستان فیروزآبادی شهر ری، در زمینی به مساحت ۲۸ هزار
مترمربع که توسط یکی از خیران اهدا شده بود، آغاز شد.
نگهداری از سالمندان
تربیت متخصصان
گروه بانوان نیکوکار
مؤسسه خیریه کهریزک
آموزش و توانبخشی
گروه بانوان نیکوکار
بانو اشرف قندهاری بهادرزاده، یکی از خیرینی بود که از بدو شکلگیری ایده تشکیل آسایشگاه کهریزک با تأسیس «گروه بانوان نیکوکار» در سال ۱۳۵۲ به یاری سالمندان و معلولان آمد. هماکنون بیش از چهار هزار نفر بانوی نیکوکار در قالب این گروه به طور مستمر و مستقیم با آسایشگاه کهریزک همکاری دارند.
تأسیس واحد های مختلف
مؤسسه خیریه کهریزک به یمن مهر و بخشش نیکوکاران و تلاش مدیران آن توانسته واحدهای مختلفی چون آسایشگاه خیریه کهریزک استان تهران، آسایشگاه خیریه کهریزک استان البرز، درمانگاه خیریه جوادالائمه (ع)، گروه بانوان نیکوکار استان تهران و گروه بانوان نیکوکار استان البرز را در راستای مراقبت، درمان، آموزش و توانبخشی بیش از 3200 نفر از سالمندان، معلولان، بیماران مبتلا به ام. اس و کودکان معلول ذهنی و کودکان اختلال اوتیسم تأسیس کند.
سنگ بنای حرکتی به یادماندنی
انفجار جمعیت سالمندی در ایران
روند پیری جمعیت
سالمندان، یک سوم هرم جمعیت کشور
نگاه آیندهنگرانه به بحران سالمندی
در دهه ۱۳۷۰ خورشیدی «سرای فرهنگی آموزشی دکتر مصطفی نراقی» در خانه سالمندان کهریزک بهمنظور بهروزرسانی سطح علمی و آموزشی کارکنان و مددجویان کهریزک تأسیس شد تا ضمن همافزایی علمی هر چه بیشتر نسبت به مسائل و مشکلات سالمندان و معلولان با توجه به دانش روز جهان، کارکنان و نیروهای متخصص خود را با آخرین دستاوردهای نوین علمی در حوزههای مددکاری اجتماعی، روانشناسی و مشاوره، همگام سازد.
در آغاز سال ۱۴۰۰ بنیاد دکتر نراقی با همراهی مدیران کهریزک تصمیم به گسترش فضای آموزشی موجود گرفته و سرای فرهنگی آموزشی دکتر نراقی را به مرکز پودمانی علمی و کاربردی کهریزک ارتقا و گسترش دادند تا ضمن رعایت استانداردهای آموزشی وزارت علوم تحقیقات و فناوری و سرفصلهای تعریف شده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، این بار به عنوان یک دانشگاه در مسیر توسعه و تعالی فضای فرهنگی کشور گام بردارد.
موسسین خیریه نراقی
فروردین طاهباز
خانم فروردین طاهباز، یک فعال اجتماعی و متخصص در حوزه بهبود کیفیت زندگی نیازمندان و سالمندان بوده که با تجربه گسترده خود در مدیریت پروژههای خیریه به ارتقاء آگاهی عمومی و حمایت از حقوق این قشر از جامعه متعهد است.
علینصر نراقی
دکتر علینصر نراقی، عضو هیات مدیره خیریه نراقی و بنیانگذار و مدیرعامل شرکت آمادۀ لذیذ، یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت غذا است. تخصص حرفهای او باعث میشود که سازمان خیریه دکتر نراقی همواره به ارزشهای اصلی خود پایبند بماند.
نهاله نراقی
نهاله نراقی، فارغالتحصیل رشته جامعهشناسی از دانشگاه وین اتریش است. او دارای مهارتهای بارز در سازماندهی و کارگروهی بوده و در زمینههای تأمین نیاز دارویی کشور، توسعه پایدار و مسئولیت اجتماعی فعالیت میکند.
دانشگاه علمی کاربردی کهریزک،
اندیشه ای برنا برای ایران پیر
با توجه به افزایش روز افزون سالمندان و عدم وجود مراکز آموزش سالمندی در کشور به ویژه مراکز بالین محور، ضرورت ایجاد دانشگاه سالمندی در کشور کاملا مشهود بوده و نیاز مبرم به توسعه و گسترش دارد و مرکز کهریزک تاکنون توانسته است ضمن آموزش و تأمین نیروهای مورد نیاز خود کیفیت خدمات سالمندی به ویژه مراقبت از سالمندان بستری در آسایشگاه را به میزان چشمگیری افزایش دهد.
هدایت مرکز آموزشی علمی – کاربردی کهریزک را دکتر حسن احمدی برعهده دارد که از سال ۱۳۸۸ به عنوان رئیس هیات مدیره مؤسسه خیریه کهریزک نیز مشغول فعالیت است. این دانشگاه با بهره گیری از برنامه های آموزشی مدرن و اساتید مجرب، مهارت های لازم برای مراقبت از سالمندان را به دانشجویان تدریس می کند تا بتوانند در قالب نیروهایی متخصص و مجرب به عرصه خدمت رسانی به جمعیت فزاینده سالمند و معلول کشور وارد شوند.
با حمایت های بی دریغ خانواده دکتر نراقی امروز بیش از ۳۵۰ دانشجو در هشت رشته تحصیلی با تخصص و گرایشات مددکاری در حال تحصیل هستند تا آینده نظام سلامت در یاری رسانی به افراد نیازمند هر چه غنی تر و مبتنی بر دانش روز پیش رود.
ساختمان مجموعه سرای فرهنگی و آموزشی دکتر نراقی که امروز به دانشگاهی بی مانند در تخصص های مختلف سالمندی و معلولیت تبدیل شده، در دو طبقه مجزا و مجموع فضای ٢٤٠٠ متر با امکانات آموزشی روزآمد در حال تکمیل است. مرکز علمی کاربردی با پذیرش پنجاه درصدی دانشجویان آزاد، نیمی از فضای خود را در خدمت تعلیم و تربیت نیروهای جوان و کارآمد کشور قرار داده است.
آشنایی با اساتید دانشگاه علمی کاربردی کهریزک
استاد عبدیان
این دانشگاه افزون بر آموزش دانشجویان شاغل در آسایشگاه به صورت عمومی نیز دانشجو می پذیرد و با توجه به ماهیت علمی کاربردی آموزش ها، افراد شاغل در سایر موسسات از جمله مراکز بهزیستی، کمیته امداد و .. نیز در این مرکز مشغول آموزش می باشند تا با تلفیق دانش ومهارت در زمینه فعالیت شغلی به صورت موثر عمل نمایند.
استاد رنجبردار
واقعا دست خیرین را می بوسیم و از خداوند عزت و سلامتی این عزیزان را خواستاریم. به هرحال زندگی همه ما انسانها دارای ابعاد گوناگون است. اگر فقط به یک بعد بپردازیم و از ابعاد دیگر غافل شویم، کاملا ضرر کرده ایم.
به نظر بنده هرچه محیط علمی غنی تر باشد بازدهی آن بیشتر است. باید برای افراد در این مرکز چه اساتید چه دانشجویان چه پرسنل از صدر تا ذیل جذابیت هایی ایجاد کرد که محیط پرنشاطی بوجود آید.
استاد علیرضا معماری
سرپرستار آسایشگاه کهریزک و مدیر آموزش دانشگاه
باتوجه به افزایش روز افزون سالمندان و عدم وجود مراکز آموزش سالمندی در کشور به ویژه مراکز بالین محور ضرورت ایجاد دانشگاه سالمندی در کشور کاملا مشهود بوده و نیاز مبرم به توسعه و گسترش دارد و مرکز کهریزک تا کنون توانسته است ضمن آموزش و تامین نیروهای مورد نیاز خود کیفیت خدمات سالمندی به ویژه مراقبت از سالمندان بستری در آسایشگاه را به میزان چشمگیری افزایش دهد.
کلیه آمار و شاخص ها هم حکایت از بهبود شرایط مراقبت از سالمندان دارد و این مرکز در تلاش است با کسب مجوزهای لازم ضمن توسعه رشته های سالمندی در تمام حوزه های مرتبط نسبت به آموزش افراد توانمند مورد نیاز در زمینه آموزش و تحصیل کارشناسان سالمندی بالین محور اقدام نماید و طبیعی است هرچه دانش و مهارت افراد مرتبط با سالمندان افزایش یابد، کیفیت خدمات ارائه شده به ایشان بهبود خواهد یافت.
ساماندهی و بهبود شرایط مراکز مراقبت از سالمندان با راه اندازی دانشگاه کهریزک
پذیرش دانشجو در دانشگاه جامع علمی – کاربردی کهریزک از طریق آزمون سازمان سنجش از سال ۹۸ آغاز شد. طی سالهای بعد به مرور رشتههای بیشتری به این مجموعه اضافه شد.
در حال حاضر شش رشته کاردانی شامل مددکاری اجتماعی، مراقبت از سالمند، حسابداری، مدیریت کسب و کار، حقوق ثبتی و تجهیزات پزشکی و دورههای کارشناسی مراقبت از سالمند، مدیریت مددکاری خانواده و کارشناسی مالی در دانشگاه فعالیت دارند.
این دانشگاه افزون بر آموزش دانشجویان شاغل در آسایشگاه به صورت عمومی نیز دانشجو میپذیرد. با توجه به ماهیت علمی کاربردی آموزشها، افراد شاغل در سایر مؤسسات از جمله مراکز بهزیستی، کمیته امداد و. .. نیز در این مرکز مشغول آموزش هستند. در مهر ماه ۱۴۰۳ چهارصد دانشجوی جدید در رشتههای فوق، پذیرش شدهاند.